KADIN FOTOĞRAFÇILAR DERNEĞİ
İstanbul Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Kadın Fotoğrafçılar Derneği tarafından düzenlenmektedir.
Ana hedefimiz, dünyanın dört bir yanından söyleyecek sözü olan ve sanat yoluyla iletişim kurabilen yetenekli kadın film yönetmenlerini bulmak ve onların çalışmalarını tanıtmalarına yardımcı olmaktır. Sorularınız için womenfilmsfestival@gmail.com adresine yazabilirsiniz.
Son başvuru tarihi 14.12.2024
Başvurularınızı aşağıdaki adresten yapabilirsiniz.
Başarılar dileriz.
Kurallar ve Şartlar
İstanbul Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Jürisi yılın filmlerini kategori bazında seçecek ve filmler yönetmenin onayı alınarak etkinliğimizde gösterilecektir.
Kazananların isimleri web sitemizde ve tüm sosyal ağlarımızda yayınlanacaktır.
1- Bir filmi gönderebilmek için haklarına sahip olmanız veya sahibinden izin almanız gerekmektedir.
2- Filmlerin İngilizce altyazılı olması gerekmektedir.
3- Festival ilişkisi sadece filmi gönderen kişi ile ilgili olacaktır.
4- İstanbul Uluslararası Kadın Filmleri Festivali hasarlı kopyalardan sorumlu olmayacaktır.
5- Canlı Etkinlik her yıl düzenlenecek olup, etkinlik için filmin uygun formatta bir kopyası gerekli olabilir.
6-Jüri üyelerimiz tercihlerini yapmakta özgürdür ve kararları kesindir.
7-Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, festival içeriğine uygun olmayan filmleri diskalifiye edebilir. Bu kararla ilgili sorularınız varsa womenfilmsfestival@gmail.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
8- Öğrenci kategorisine başvuranların öğrenci belgelerini göndermeleri gerekmektedir.
9- Diyaloglar pdf formatında İngilizce veya Türkçe metin olarak gönderilmelidir.
10- Filminizi göndererek Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne filmin posterini, fragmanını, özetini ve film fotoğraflarını sosyal medyada kullanma, dağıtma ve paylaşma hakkını vermiş olursunuz.
11- Filmin gösterimi sırasında üçüncü kişilerden kaynaklanan telif hakları sorunları eser sahibinin sorumluluğundadır.
12- Kısa filmlerin maksimum süresi 30 dakika, uzun filmlerin minimum süresi 60 dakika olmalıdır.
13- Kadın Fotoğrafçılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.
14- Adaylar başvuru yaptıklarında Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Şartlarını ve Koşullarını kabul etmiş olurlar.
Jüri Üyelerimiz:
Filiz Kaynak Kavas / Yönetmen
M.Ü. İletişim Fakültesi mezunu. Pek çok sinema filmi, belgesel ve TV yapımında yönetmen yardımcılığı yaptı. 1991’de yönetmenliğe başladı. Beş buçuk yıl yönetmenliğini yaptığı ilk dizisinden sonra, çok sayıda drama ağırlıklı olmak üzere polisiye, epik ve komedi türlerinde TV dizisi ve filmi çekti. Çektiği diziler, yayınlandıkları dönemde pek çok ödül aldı. Dizi ve TV filmleri dışında, reklam ve kurumsal tanıtım filmleri çekti. ‘Rampa-Karda Uçmak’ adlı belgeselin yönetmenliğini yaptı. Belgesel, İtalya ve Çin’den ödüllerle döndü. Yönetmenlik dışında, 2011 yılından bu yana, kültür-sanat-tarih alanlarında seminer ve atölyelerine devam etmekte olan ‘Ayrıntı Sanat Akademisi’nin kurucu ortağıdır. Ayrıca ‘Dialog Anlatım İletişim’de; ‘Kamera Oyunculuğu’ eğitimi vermektedir.
Filmografisinden Bazı Örnekler:
Mahallenin Muhtarları, Eyvah Kızım Büyüdü, Hiç Yoktan Aşk, Yıldızların Altında, Sevdakondu, Çarli İş Başında, Aşkım Aşkım, Bir Tatlı Huzur, Çılgın Yuva, Sahte Prenses, Dicle, Zeliha’nın Gözleri, Çılgın Kanal, Sessiz Gemiler, Yaban Gülü, Rampa:’Karda Uçmak’: Belgesel Film
Dr. Handan Tunç
1978 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü, 1982 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Program Geliştirme Bölümü - Sanat Eğitimi Anabilim Dalı'nda üniversite eğitimini tamamlamıştır. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans, 1988 yılında Humboldt-Universität zu Berlin'de master yapmıştır. Yine 1988 yılında Çukurova Üniversitesi Sanatta Yeterlilik ( Resim Ana Sanat Dalı) ve 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü( Sanat Tarihi ve Arkeoloji Anabilim Dalı) doktorasını tamamlamıştır.
1979-2011 yılları arasında Ankara Gazi Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde görev yapmıştır. Emekli Dr. Öğretim Üyesidir.
Handan Tunç’un Sinema Sanatına İlişkin Çalışmaları Özetle:
-Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Tv. Bölümünde 2014-2017
yılları arasında, Sinema Estetiği, Kurgu Kuram Ve İlkeleri, Senaryo Yazım Yöntemleri
1, Sinema Dramaturjisi, Film Kuramları, lisans dersleri verdi.
-Adana Büyük Şehir Belediyesi Altınkoza Kültür, Sanat ve Film Festivali; Haziran
1991, Haziran 1992 yıllarında, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeliği yaptı
-İstanbul Sanat Vakfı 2007 Öğrenci filmleri Seçici Kurul Üyeliği yaptı.
Doç. Dr. Şenay Sayın Alsan / Öğretim Üyesi
Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Tarihi Anabilim Dalı, Sanat Tarihi Yüksek Lisans Programını (İngilizce) tamamlamıştır. Doktorasını ise Marmara Üniversitesi, Türkiyat Enstitüsü’nde Türk Sanatı üzerine yapmıştır. 2020 yılında doçentliğini almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde, ardından 2021 yılı itibariyle Topkapı Üniversitesi’nde çalışmaktadır. Dekan Yardımcılığı Grafik Tasarım Bölüm Başkanlığı, Ana Sanat Dalı Başkanlığı, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanlığı gibi pek çok idari görev ve tez danışmanlıklarını yürütmüş olup, lisans, yüksek lisans ve Sanatta Yeterlik dersleri vermektedir. Ulusal ve Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, yine ulusal ve uluslararası sempozyumlarda/kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildirisi uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış biri 3. Baskı yapan iki kitabı ve kitap bölümleri bulunmaktadır. İFSAK, TİYSAV gibi kuruluşlarda sanat ile ilgili seminer ve dersler yürütmüştür.